Paarman Tree House in Cape Town

This unusual wooden house among the trees, dubbed the Paarman Tree House, has been designed by architecture and interior design firm Malan Vorster. It is located in a clearing of the forest, on a bit of a hill, in Cape Town, South Africa.

Throughout the home you are able to see geometric structures that reveal how squares and circles have been used in harmony for the architectural plan of the house. A raised timber and weathered steel ramp leads to the front entrance of the home, and into the first level of the house.

The first floor is home to the living room that opens up to a balcony. Decorated in light grey and earth tones, the room compliments it’s wood surroundings.

A spiral staircase with a wood handrail and steps wraps around steel support beams, and leads to the upper levels of the house.

Upstairs in the bedroom, a glass safety railing has been added in front of the bed to provide an unobstructed view of the trees.

On the same floor as the bedroom is the bathroom. Paneled black framed windows compliment the dark tiled floor, while a white circular sink with a brass faucet rests above the light wood vanity.

On the roof of the home there’s a deck with a dining table and built-in seating. Being on the roof of the home makes it feel like you are dining in, and with the tops of the trees.

Squares and circles have been used in harmony for the architectural plan of the house.

Here’s a close-up look at some of the details, like the steel and wood, branch-like arms that connect and support the beams and columns of the home.